Mézeskalács ültetőkártya / Gingerbread seating card

A következő recept, a Martuti mézeskalács készítőktől származik.
 
A mézes tészta a „hét” alapanyagból a következőképpen áll össze:
70 dkg liszt
20 dkg virágméz
25 dkg porcukor
1 evőkanál szódabikarbóna
1 kiskanál fahéj,1 kiskanál szegfűszeg
5 dkg vaj
4 egész tojás
 
A lisztet eldolgozzuk a margarinnal, a porcukorral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a szegfűszeggel. Majd hozzáadjuk a tojásokat és a mézet. Ezután alaposan összegyúrjuk! Egy éjszakát pihentetjük (nem hűtőben), másnap újra  átgyúrjuk.
 Kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és különböző formára szaggatjuk. Lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a kiszaggatott mézeseket, de nem túl sűrűre, mert megnőnek egy kicsit a sütés során.
A tetejüket tojásfehérjével megkenjük. 180 oC  hőmérsékletű, előmelegített sütőben kb.10 percig sütjük.
Sütés után a sütőből kivéve sima, vízszinten felületre helyezzük a mézeseket, mert még ilyenkor alakul a tészta. Ekkor veszi fel a végleges formáját. 
 
Díszítő máz: 1 tojásfehérjét kb. 17 dkg jól átszitált porcukorral és egy mokkáskanál citromlével kikeverjük. A díszítő mázat nejlonzacskóba tesszük és a sarkát éles ollóval  kivágva díszítjük. A papírboltokban kapható simítózáras zacskó erre a célra megfelelő.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: