Vőlegény kitűzők / Boutonniere

 
 főkép            “Boutonnieres are a symbol of fragile life, of beauty in nature, of love undefined yet captured in a single bloom. “ A kitűző az élet törékenységének, a természet szépségének a szimbóluma,maga, az egyetlen virágba zárt meghatározhatatlan szerelem.
Vajon megfér e a virágviselés a férfiassággal?
Sokan azt gondolják,hogy virágot hordani nőies dolog,pedig ez nagyon távol áll a igazságtól.Államférfiak,harcosok,költők is viselnek virágot, immár több mint 1000 éve.A háborúba induló katonák is gyakran tűztek virágot a zubbonyukra.
Mikor viseljünk kitűzőt?
Életük során,legtöbben,valószínűleg csak egy-egy alkalomra mint esküvőre,szalagavatóra,színházba,operába tűznek virágot a hajtókájukra,pedig az egyetlen szabály a kitűző hordásánál,hogy nem kell különleges alkalomnak lennie mikor viseljük.Mindösszesen némi önbizalomra van szükség,hogy merjünk kitűnni a tömegből.Természetesen ne rakjunk kitűzőt,ha nem akarjuk,hogy a figyelem ránk irányuljon. A kitűző ,rossz döntés lehet temetésen,vagy állásinterjún.
Hova kell helyezni? 
A zakó,vagy öltöny bal hajtókájára,mindig a szív fölé.Általában csak a felső kategóriás öltönyökön található meg az a hajtóka gomblyuk,amelynek megfelelő a helye és a kiképzése, hogy megtartsa a virágot.
Amennyiben nincs meg ez a gomblyuk,akkor a virágot, tű segítségével tudjuk felhelyezni.
Miért érdemes a hétköznapokban is virágot viselni?
1.
Kitűnő beszélgetés kezdő téma.Biztosan lesz, aki megkérdezze,hogy miért van virág a gomblyukunkban.Ha megdicsérik,akkor mindig köszönjük meg a bókot,de ennél több szót ne fecséreljünk a kitűzőre,hisz a  párbeszéd elindítója nem lehet az egész beszélgetés témája!
2.
Mindig lesz nálunk valami sokkal emlékezetesebb mint egy névjegykártya, amit egy épp, frissen megismert hölgynek adhatunk.
3.
Megmutatja,hogy odafigyelünk a részletekre,hisz az apró dolgok is számítanak.
 
Viseljük önbizalommal!
Figyeljünk a méretére! ( kisebb termetűek a kisebb virágokat részesítsék előnyben)
Ne licitáljuk túl a hölgyeket!( a kitűző mindig egy szál virág,vagy apró virágbimbók csoportja,de sosem egy hatalmas csokor!)
 
Milyen virág legyen?
A legtradicionálisabb a szegfű,ezután a rózsa következik de a gardénia,orchidea,levendula vagy margaréta is tökéletes választás lehet.
(forrás:http://www.artofmanliness.com )
 
Manapság már nem csak élővirágból készülnek kitűzők.Megannyi ötlet,forma és anyag létezik, igazából csak a képzeletünk szab határt.Természetesen a “hagyományos” ,virág alapú kitűzők még mindig reneszánszukat élik, amelyekből a színek szerinti válogatásunk, remélhetőleg sokatoknak segítséget nyújt majd.Azonban első helyen, nagy kedvenceinket ,a kissé formabontó kitűzőket mutatjuk be,amelyek akár utalhatnak  a vőlegény hobbijára,kedvencére,vagy munkájára.
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: